POLSCY AUTORZY GOTUJĄ – Anna Klejzerowicz

Mamy dla Was taki miły kącik kulinarny „Polscy autorzy gotują”. Zapraszamy do zapoznania się z przepisami i oczywiście wypróbowania ich. Uprzejmie informujemy, że za skutki nie odpowiadamy.

Przepis ANNY KLEJZEROWICZ.

Makaron 3 sery:
Dowolny rodzaj makaronu gotujemy al dente. Na patelni roztapiamy trzy gatunki sera (najlepiej, żeby były różne: np. jeden owczy lub ostry pleśniowy, parmezan, do tego mozarella, może też być zwykły żółty – wybieramy co mamy). Dodajemy trochę oliwy extra virgin, zioła (bazylia koniecznie, może być suszona, opcjonalnie: czosnek, oregano, tymianek) i korzenie (gałka muszkatołowa, szczypta imbiru), kieliszek białego wytrawnego wina (musi odparować), na koniec śmietanę kremówkę (gęsta ma być). Doprawiamy do smaku – można dodać przyprawę typu maggi, pieprz czarny lub biały. Łączymy sos z makaronem, posypujemy parmezanem, podajemy z tym samym winem, które dodawaliśmy do sosu.

Smacznego

One comment to POLSCY AUTORZY GOTUJĄ – Anna Klejzerowicz

  • Beata Andrzejczuk  says:

    Wypróbuję! Lubię i makarony, i sery :))

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>